вторник, 23 юни 2009 г.

Туризма в Русе страда от безхаберие

От 1997 година България не е член на Дунавската туристическа комисия със седалище във Виена и българските туристически дружества не са допускани на международни туристически изложения.

Това е един от проблемите, които изложиха в Русе представители на туристическия бизнес пред кандидата за народен представител от Коалиция за България Меглена Плугчиева.Пред нея бяха посочени и проблемите пред туристическия бранш, създадени от липсата на съгласуваност между различни държавни и общински институции.
Меглена Плугчиева каза, че в района на уникалните за света Ивановските скални храмове се е натъкнала на "институционално безхаберие".

Кандидатът на народен представител изброи като основни проблеми пред туристическия бранш в България лошата пътна инфраструктура, недостатъчното опазване на околната среда, слабата реклама на българския туристически продукт в чужбина, недостатъчно подготвените кадри в туризма.

Проблемите за района на Русе според Меглена Плугчиева са недостатъчното показване в чужбина на природните и исторически забележителности в каньоните на река Русенски Лом, лошото състояние на крайречната зона в Русе, лошата инфраструктура към Румъния и ЕС, липсата на напредък за развитие на летище Щръклево и други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар